EGE OTLARI Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri
EGE OTLARI
Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri
Ege Otları: Ege ve İzmir’in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri, Ahmet Uhri’nin “Ege ve İzmir’in kültür ve lezzet tarihi” başlıklı incelemesinin ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Betül Öztürk’ün uzun soluklu araştırmalarla derlediği bölgede yetişen yenilebilir otlara dair bilgiler ve bunlarla hazırlanabilen yemek tariflerinden oluşuyor. Kitap, adından da anlaşılacağı üzere kapsamlı ve derinlikli bir yerel kültür incelemesidir. Ege Bölgesi denildiğinde birçoklarının aklına ilk gelen Ege mutfağı, yani yemek kültürüdür. Sebze, ot ve zeytinyağının büyük alan kapladığı bu kültür, çağımızda “sağlıklı yaşam” felsefesinin başat sembollerinden biri haline gelmiştir.
Her otantik kültürel ürün gibi Ege otlarının da hem bir mutfağa grime süreci, hem de özgün yöresel yemekleri var. Ege Otları bir tarihi, bir beslenme kültürünü okura, leziz yemek tariflerini de mutfaklara ulaştırıyor.
Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri
Orijinal Dili Türkçe
Yazar Ahmet Uhri-Betül Öztürk
Türü Prestij Kitap
Yayın Koordinatörü Hicran Özdamar Yalçınkaya
Kitap Tasarımı İnanç Avadit
Grafik Uygulama İnanç Avadit
Fotoğraflar Bavul Film
Basım Bilgisi 1. Baskı
Kâğıt Mat Kuşe
Kapak Kağıdı Bez Cilt Kapak
Sayfa Sayısı 233
Fiyatı 750 TL
Ebat 24X28 cm
Çıkış Tarihi 1 Baskı, Ekim 2023
Garanti Şartları
Organik ürünler için istendiğinde ürün sertifika kopyası gönderilir.
Kargo ve İade
Kargonuzu teslim almadan önce lütfen eksik, hasarlı ya da ayıplı olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer kargonuzda normal dışı bir durum gözlemlerseniz zabıt tutarak ürününüzü kargo görevlisine iade ediniz.
Sipariş Kargoya Verilişi
Ürünler siparişi verdiğiniz tarihten itibaren aksi belirtilmedikçe (Hızlı kargo vb. uyarı simgeleri.) 2 iş günü içerisinde kargolanmaktadır.