Facebook ile BağlanHoşgeldin Ziyaretçi Giriş Yap Kayıt Ol Siparişim Nerede? Bize Ulaşın

Sipariş ve Destek:

0232 502 3274

55. Kütüphane Haftası

55. Kütüphane Haftası
13-09-2019 tarihinde eklendi.
BeNaturall olarak kendi kütüphanemizi kurup sizlerin hizmetine sunmak istiyoruz. Satın aldığınız her kitaptan 10% kesinti yapıp Kütüphane bütçemize ayıracağız. Bu rakamı düzenli olarak sitemizde yayınlayacağız. Bütçenin harcamasını hangi kitap alındığını yayınlayacağız. Kitaplar sadece çalışma kapsamızda ki konuları kapsayacak, Çevre, beslenme, sağlık, ekoloj, doğa...gibi

Ayrıca siz sitemizden satın aldığınız kitabı kütüphanemize bağışlayabilirsiniz. Kitap ilk sayfasına bağışlayan kişi veya kurum olarak isminizi yazacağız.

Apartman veya sitelerin ortak kütüphanesi olmasına katkı sağlamak istiyoruz. Yapacağınız alışveriş ile apartman veya yaşadığınız sitenize kitap bağışında bulunarak, orada kütüphane kurulmasınadestek olabilirsiniz.

Ortak bir kütüphanede uzunca vakit geçirebilir, sosyalleşme konusunda dijital ortam yerine bire bir insan ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz.

Doğan Hızlan'ın Hürriyet'te ki köşesinden ... (26 Mart 2019)

 

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal’ın hafta nedeniyle yayımladığı bildiriden bazı bölümleri yazıma aktardım:

“Toplumsal değişimin kaçınılmaz olarak yaşandığı konusunda hemen herkesin hemfikir olduğu günümüzde, sanırım bizim yapmamız gereken daha iyi bir toplum kurulması yönündeki ideali temel alan düşünceleri savunmak olmalıdır.

Bu bağlamda KONDA Araştırma Şirketi, her seferinde 5 binin üstünde insanla yüz yüze görüşerek oluşturduğu son 10 yılın verilerinin sonuçlarını paylaştı.

10 yıllık dönemde Türkiye toplumunun birçok açıdan nasıl değiştiğini anlamamızı sağlayacak verilerin özetini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Toplum daha eğitimli hale gelmiş, ama annelerin hâlâ üçte biri okuryazar değil.

Apartmanlarda daha fazla yaşıyoruz ancak kiracı sayısında artış olmuş.

Çiftçilerin sayısı yok olma noktasına gelmiş, fakat esnaf sayısı artmış.

Kadın özgürlüğüne bakışta gelişme olmuş ama halen çoğunluk ‘Kadın çalışmak için eşinden izin almalıdır’ diyor.

Gazete okuyanlar üçte ikiden üçte bire düşmüş, sosyal medya kullananlar iki katına çıkmış.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin kütüphanelerde yarattığı değişim ve dönüşüm ile birlikte kütüphane denmesinin özellikle basılı kaynaklardan ziyade elektronik kaynaklara yöneldiğini gözlemekteyiz. Dolayısıyla kütüphanelerin varlıklarını devam ettirebilmeleri için kullanıcı ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek farklı stratejiler izlemesi gerekmektedir. Zira kütüphaneler günümüzde ödünç alma yerlerinden ziyade dijital bir dünyada yön bulmamızı sağlayan kılavuzluk görevi yapmaktadır.

Dijital eşitsizliğin, toplumdaki eşitsizliği yeniden üretmekle kalmayıp daha da derinleştirdiğine dair görüşlere de katılmamak elde değil. Zira dijitalleşme koskoca bir kütüphaneyi parmaklarınızın ucuna getiriyor fakat eğer bu beceriye ya da olanaklara sahip değilsek bilgiye ulaşmamız daha da zorlaşacaktır. İşte tam da bu noktada özellikle dezavantajlı gruplar için günümüz kütüphanelerinin işlevi devreye girecektir. 

 

%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

Tüm alışverişlerinizde güvenle ödeme sağlayabilirsiniz.

%100 ORİJİNAL ÜRÜNLER

Tüm organik ürünlerimiz sertifikalıdır.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME

Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.

7X24 BİZE ULAŞIN

Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.

Kampanya ve indirimlerden haberdar olun.

Size yardımcı olmamızı ister misiniz?

X

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.

Detaylı bilgiye Aydınlatma Metni sayfamızdan erişebilirsiniz.